Brits Korthaar katten en kittens...

brits korthaar kittens

 Zijn er in vele verschillende kleuren. Het is maar net wat je leuk zal vinden qua kleur, een Whiskas (Black Silver Tabby), Blauw, Creme, Chocolate, Tortie, Point etc. maar het blijft ten aller tijde een Brits Korthaar, de oh zo gezellige en vaak wat onhandige familiekat!

Gaat u binnenkort een goede fokker benaderen? Lees dan even goed de informatie hieronder. Ik kan altijd helpen uw lieve Brits Korthaar kitten of kat te vinden daar ik veel shows bezoek en heel veel Brits Korthaar fokkers persoonlijk goed ken.

Een goede fokker is begaan met het verdere leven van de kittens en wil dan ook graag de volgende informatie ontvangen:

- uit hoeveel leden de familie bestaat en de leeftijden
- de woonsituatie, mag de kat naar buiten, zijn er faciliteiten genoeg om de kat buiten te beschermen tegen ongelukken, gevechten met buurtkatten en diefstal
- de werksituatie: hoe vaak zal de kat in het algemeen alleen zijn
- zijn er andere huisdieren in huis, zo ja welk soort, hoe veel en leeftijd. 
Bij al bestaande andere katten ook graag de karakterbeschrijving!


Als een fokker deze informatie niet belangrijk vind en er dus niet om vraagt ben je in onze ogen bij een verkeerde fokker terecht gekomen!

De verschillende aankoopprijzen bij verschillende fokkers

Waarom is er verschil in de aankoopprijs van een raskat? Dat kan te maken hebben met verschillende factoren. De ene hobbyfokker heeft maar 1 a 2 nestjes per jaar en de andere 3 of meer. De ene fokker besteed meer aan het soort voer, de ander iets minder. Mensen denken vaak dat een fokker geld zal verdienen aan het fokken maar niets is minder waar! Kosten van aanschaf van de fokkatten, krabpalen, voeding, speelgoed, dierenarts bezoeken voor entingen etc., een keizersnede van de moederpoes, testen, shows etc. kosten heel veel geld. Er komt gewoon financieel veel meer kijken bij het fokken dan men beseft.

Welke fokker en waar op te letten tijdens uw bezoek aan de Brits Korthaar Fokker...

Heeft u interesse om een Brits Korthaar kitten te adopteren dan kunt u ons een email sturen met daarin zoveel mogelijk informatie over uw persoonlijke familie, thuis en werk situatie, of u al andere huisdieren heeft, hoe veel, het karakter van uw huisdieren, welk soort en wat u het kitten denkt te kunnen bieden. Ik zal dan deze informatie door kunnen sturen naar de juiste fokker of ik stuur u de informatie over de fokker door.

 Een aanschaf van een huisdier is voor zeer lange tijd en mag nooit een impulsieve beslissing zijn.

Heel het gezin moet voor de volle 100% achter de komst van een nieuwe huisgenoot staan, alvorens interesse te tonen in 1 van onze kittens. Denkt u er alstublieft eerst goed over na, weeg alle voors en tegens af.

Wanneer je een kat of een hond wil kopen, vergeet dan dit niet:

Adopteer de kitten alleen bij een gerenommeerde fokker of bij het asiel. Als u dit doet, draagt u bij aan het welzijn van je diertje en voorkom je verder dierenleed. De dieren die je elders op internet geadverteerd kunt vinden kunnen wel een koopje lijken, maar kunnen je uiteindelijk meer kosten dan een dier van een betrouwbare en gerenommeerde fokker.

brits korthaar kitten

Let u op de volgende zaken als u een Brits Korthaar fokker bezoekt:

- Vraag voor u de fokker bezoekt of de ouderkatten getest zijn op Fiv / Felv, gescreened door een erkende radioloog op PKD / HCM en DNA getest op erfelijke ziekten. Tijdens het bezoek aan de fokker, vraag dan gerust om inzage van al deze testen.

- Laat de fokker u pas komen kijken als de kittens goede weerstand zullen hebben, wat eventueel betekenen kan dat u pas mag komen kijken is dat een goed teken. Op de leeftijd vanaf 7 weken kan de fokker u ook meer vertellen over de verschillende karakters van de kitten en zou u een betere keuze kunnen maken wat beter zou passen bij uw eventuele andere huisdieren.

- Ziet het er over het algemeen schoon uit bij de fokker

- Zijn de kattenbakken schoon en staan er genoeg in de cattery

- Let op de ogen van de kittens; ze kunnen soms een traanstreepje hebben maar vieze ogen met wit pus kan duiden op niesziekte. Niezen de kittens erg vaak dan is het ook vaak een teken van niesziekte.

- Zien de kontjes van de kittens er schoon uit? Als er tekenen van diarree achter is gebleven onder het staartje is dat een slecht teken.

- Vraag aan de fokker wanneer de kittens hun eerste enting zullen krijgen. De beste periode is als de kittens minimaal 1 kilo wegen en dat zou ook iets later kunnen zijn dan op 9 weken. 

- Kittens zouden het best kunnen verhuizen als ze de leeftijd van 16 weken bereikt hebben omdat ze nog heel veel leren van de moeder tot de 16de week. Natuurlijk zal er ook gekeken worden naar de moederpoes van de kittens, die kan het kroost ook best zat zijn en zal de fokker besluiten de kittens eerder te laten verhuizen maar nooit eerder dan op de leeftijd van 13 a 14 weken.