In het najaar van 2020 worden er weer enkele mooie nestjes Brits Korthaar kittens verwacht in de kleur Black shaded Silver. Voor meer informatie, stuur ons even een informatieve email. Vergeet dan niet zo veel mogelijk over uzelf te vertellen. Zie de homepage voor informatie!

brits korthaar kittenbrits korthaar kitten  

Brits Korthaar katten en kittens...

Zijn er in vele verschillende kleuren. Het is maar net wat je leuk zal vinden qua kleur, een zwart zilver gemarmerd of gevlekt (spot), Blauw, Creme, Chocolate, Tortie, Point etc. maar het blijft ten aller tijde een Brits Korthaar, de oh zo gezellige en vaak wat onhandige familiekat!

Gaat u binnenkort een fokker benaderen, lees dan even de informatie hier onder. Wij kunnen altijd proberen te helpen uw lieve Brits Korthaar kitten of herplaats kat te vinden daar wij veel shows bezoek en veel Brits Korthaar cattery's / fokkers van de shows kennen. Specifiek op zoek gaan doen wij niet.

Een gepassioneerde hobby fokker is zeer begaan over de toekomst van de kittens en wil dan ook graag de volgende informatie van u ontvangen:

- uit hoeveel leden de familie bestaat en de leeftijden
- de woonsituatie, mag de kat naar buiten, zijn er faciliteiten genoeg om de kat buiten te beschermen tegen ongelukken, gevechten met buurtkatten en diefstal
- de werksituatie: hoe vaak zal de kat in het algemeen alleen zijn
- zijn er andere huisdieren in huis, zo ja welk soort, hoe veel en leeftijd.
Bij al bestaande andere katten ook graag de karakterbeschrijving!


Elke fokker zal deze informatie zeer op prijs stellen.

De verschillende aankoopprijzen bij verschillende fokkers

Waarom is er verschil in de aankoopprijs van een raskat? Dat kan te maken hebben met verschillende factoren. De ene hobbyfokker heeft maar 1 a 2 nestjes per jaar en de andere 3 of meer. Een fokker mag officieel met 1 poes 3 nestjes in de 24 Maanden fokken. De meeste fokkers houden per poes 1 nestje per jaar aan. De ene fokker besteed financieel meer aan het soort voer, de ander iets minder. Mensen denken vaak dat een fokker geld zal verdienen aan het fokken maar niets is minder waar! Kosten van aanschaf van de fokkatten, krabpalen, voeding, speelgoed, dierenarts bezoeken voor entingen etc., een keizersnede van de moederpoes, testen, shows etc. kosten heel veel geld. Er komt gewoon financieel veel meer kijken bij het fokken van een nestje dan men over het algemeen beseft.

brits korthaar kitten

Waar op te letten tijdens uw bezoek aan een Brits Korthaar cattery

Heeft u interesse om een Brits Korthaar kitten te adopteren, hou dan rekening met het volgende...

Een aanschaf van een huisdier is voor zeer lange tijd en mag nooit een impulsieve beslissing / aankoop zijn.

Heel het gezin moet voor de volle 100% achter de komst van een nieuwe huisgenoot staan, alvorens interesse te tonen in 1 van onze kittens. Denkt u er alstublieft eerst goed over na, weeg alle voors en tegens af.

Wanneer je een kat of een hond wil kopen, vergeet dan dit niet:

Adopteer/ koop de kitten alleen bij een verantwoordelijke fokker of bij het asiel.

Veel fokkers zijn tegenwoordig al in het bezit van een (verplicht) vakbekwaamheidsdiploma BESLUIT VAN DIEREN HONDEN en KATTEN en behoren een DUURZAAM FOKBELEID te hanteren.

De dieren die je elders op internet geadverteerd kunt vinden kunnen wel een koopje lijken, maar kunnen je uiteindelijk meer kosten dan een dier van een verantwoordelijke fokker / cattery. Financieel komt er voor een verantwoordelijke fokker veel kijken bij het fokken van een nestje, veel meer dan u misschien denkt. Tegenwoordig ligt de prijs van een Brits Korthaar kitten dan ook tussen de 750 en 900 Euro. Een fokker die 1 of 2 nestjes per jaar fokt zal dus een hogere prijs moeten hanteren dan een fokker die veel meer nestjes per jaar fokt.


Let u op de volgende zaken als u een Brits Korthaar fokker / cattery bezoekt:

- Vraag voor u de fokker / cattery bezoekt of de ouderkatten getest zijn op Fiv / Felv, gescreened door een erkende radioloog op PKD / HCM en DNA getest op erfelijke PKD. Tijdens het bezoek aan de fokker, vraag dan gerust om inzage van al deze testen. Er zijn ook al enkele fokkers die ieder jaar gelijk met de Fiv / Felv testen ook op het CORONAvirus testen. Dit Coronavirus heeft gelukkig NIETS te maken met het menselijke Coronavirus! Dit is voor de fokker alleen een persoonlijke indicatie hoe het er in de cattery voor staat m.b.t. het Corona virus bij de eigen fokkatten. Het is een momentopname en ook geen garantie dat een kitten of kat dan niet elders of na de verhuizing het Corona virus kan oppikken.

- Laat de fokker u pas komen kijken als de kittens een betere weerstand zullen hebben, is dat een positief teken. Vanaf de leeftijd van 7 weken kan de fokker u ook meer vertellen over de verschillende karakters van de kittens en zou u een betere keuze kunnen maken welk kitten beter zou passen bij uw eventuele andere huisdieren. De meeste fokkers hebben geen haast om kittens aan te bieden.

- Ziet het er over het algemeen schoon uit bij de fokker

- Zijn de kattenbakken schoon en staan er genoeg in de cattery

- Let op de ogen van de kittens; de kittens kunnen soms een traanstreepje hebben (rood bruin van kleur) en dat is absoluut niets om u zorgen over te maken maar vieze ogen met wit pus kan duiden op een probleem zoals bijvoorbeeld niesziekte. Niezen de kittens erg vaak dan zou het ook een teken van niesziekte kunnen zijn.

- Zien de kontjes van de kittens er schoon uit? Als er tekenen van diarree achter is gebleven onder het staartje is dat een teken om de fokker te vragen naar de reden.

- Vraag aan de fokker wanneer de kittens hun eerste enting zullen krijgen. De beste periode is als de kittens minimaal 1 kilo wegen en dat zou soms ook iets later kunnen zijn dan op 9 weken. Sommige fokker enten bewust later, bijvoorbeeld op 12 weken pas de eerste enting. Daar is absoluut niets mis mee.

- Kittens zouden het best kunnen verhuizen als ze de leeftijd van 16 weken bereikt hebben omdat ze nog heel veel leren van de moeder tot de 16de week. Natuurlijk zal er ook gekeken worden naar de moederpoes van de kittens, die kan het kroost ook best zat zijn en dan zal de fokker besluiten de kittens eerder te laten verhuizen maar nooit eerder dan op de leeftijd van 13 a 14 weken. Normaalgesproken zal de fokker de kitten 5 tot 7 dagen na de laatste enting willen observeren en daarna pas laten verhuizen.


-