Algemeen:

Momenteel is de Brits Korthaar kat een van de populairste kortharige raskatten in Nederland. Er zijn vele verschillende prachtige kleuren Brits Korthaar. Het geweldige karakter maakt de Brits Korthaar tot zeer geschikte familiekat.

brits britse korthaar kitten

Jonge Britjes zijn net zo druk en speels als andere katten maar ze groeien op tot rustige, gemoedelijke katten met een evenwichtig karakter en een sterke eigen wil. Het is geen kat die zich opdringt maar hij houdt van gezelschap en heeft wel degelijk aandacht van mensen nodig. Als u geen tijd voor hem maakt en hem “vergeet”, zal hij te trots zijn om te protesteren en zich waarschijnlijk terugtrekken. Schaf dus geen Brits Korthaar aan als u veel van huis bent, tenzij u er twee neemt. Het zijn niet per definitie schootkatten, maar ze zijn graag in de nabijheid van hun eigen mensen. Bij vreemden kijken ze eerst de kat uit de boom en beslissen ze zelf of ze nader kennis willen maken.

Uiterlijk Brits Korthaar katten:
Het meest passende woord om de Brits Korthaar te omschrijven is “rond”. Ronde kop, ronde wangen, grote ronde, open ogen. Kleine, afgeronde oren, korte neus, korte nek, korte poten met ronde voeten. Het lichaam is compact, de rug is kort en de staart is van gemiddelde lengte, met een brede staartwortel en een rond uiteinde.
De vacht is kort, crispy, verend en dicht ingeplant en kan vele kleuren hebben:
– effen (d.w.z. zonder patroon): blauw (was ooit het populairst), zwart, rood, crème, lilac, chocolate, cinnamon, fawn, wit, en de torties (gemêleerd: dit zijn vrijwel altijd vrouwelijke dieren).
– tabby (met patroon: gemarmerd, gestreept, gevlekt of ticked).
– met wit (parti-colours)
– silver en golden tabby (van de Whiskas reclame), shaded golden en shaded silver, smoke, chinchilla.
– colourpoints.
De oogkleur van een Brits Korthaar kan oranje, groen, blauw of soms odd-eyed zijn, afhankelijk van zijn vachtkleur.

Brits Korthaar Gezondheidsinformatie

door de fokker / cattery te verstrekken

BRITS KORTHAAR poezen en dekkaters bij de cattery horen (maar niet alles is verplicht) getest op erfelijke en niet erfelijke kattenziektes zoals:

· HCM (Hypertrofische cardiomyopathie) jaarlijks d.m.v. echo

HCM is meestal erfelijk zijn maar hoeft niet persé! HCM test is niet verplicht. DNA test voor HCM voor Brits Korthaar katten is op dit moment absoluut niet geldig voor de Brits Korthaar.

· PKD Poly cystische nierziekte via DNA en d.m.v. echo

· FeLV Katachtige Leukemie Virus is verplicht

· FIV Katachtige Immuniteit Defici-ëntie Virusis verplichtBrits Korthaar kitten kopen

Gewicht: Een volwassen Brit behoort 4 tot 8 kilo te wegen, poezen zijn lichter dan katers. Een Brits Korthaar is een zwaargebouwde kat, die mollig mag zijn. Een magere Brit toont niet mooi. Na castratie worden de meeste Britten wat corpulent, dus zorg voor voldoende beweging (veel spelen, afgesloten tuin of buitenren, etc.).

Britse Korthaar kitten kopen cattery